Onze historie

Over ons

Oriental Group is een familiebedrijf waar elke dag vol passie wordt gewerkt aan de mooiste planten voor huis en tuin.

Ons streven is om mensen te laten genieten van al onze producten. We steken veel energie in groei en bloei van niet alleen ons product, maar vooral ook van collega’s, partners en klanten. Samen werken we aan een duurzame en groene toekomst.

Oriental Group is opgericht in 1992, door de jaren heen is er enorm veel veranderd. Vanuit een kleine kas in Rhoon, waar jaarlijks enkele containers met Bonsai werden geïmporteerd, zijn we in het jaar 1997 verhuisd naar Bleiswijk en werd in 2006 de nieuwbouw van onze huidige hoofdlocatie gerealiseerd. Onze kwekerij is inmiddels gegroeid naar een totale oppervlakte van 8 ha (binnen- en buitenland) 3 locaties in Bleiswijk en 1 locatie in Portugal. Jaarlijks importeert Oriental Group circa 400 Zeecontainers 40ftHQ uit Azië.

Wat er niet is veranderd? De no-nonsense cultuur en de betekenis van onze kernwaarden: verantwoordelijk, samenwerken, focus en vertrouwen. We investeren in duurzaam produceren, goed ondernemer -en werkgeverschap. Onze focus ligt op innovatie en ontwikkeling. Daarom analyseren we onze processen om zo onze teeltmethodes continu bij te sturen en waar dit kan, te verbeteren. In nauwe samenwerking met onze ketenpartners zorgen we ervoor dat ons assortiment aansluit bij de wensen van onze eindklanten.

Ontwikkeling en groei zie je terug in onze planten, maar ook in onze collega’s en klanten. Om goed te kunnen groeien zijn sterke wortels en goede grond van vitaal belang. We stoppen dan ook onze energie in een gedegen fundament en de intrinsieke kracht van onze planten en mensen. Dit resulteert in de groei en bloei van onze producten, collega’s en klanten.

Een Chinees gezegde welke we met regelmaat hanteren ‘the branches are many, the root is one’