dd. 22-02-2023

Fusten:

 1. Alle offertes en/of orderbevestigingen, waarvan de prijzen incl. fust worden afgegeven, worden berekend op de dag van orderbevestiging met de op dát moment geldende fustprijzen (plastic/karton).

Leveringen:

 1. De offerte/orderbevestiging is afgegeven onder voorbehoud van tijdige leveringen en extreme prijsfluctuatie in verband met Logistieke Import (Shipageddon).
  Oriental Group kan beroepen op overmacht als gevolg van Covid 19. Bijvoorbeeld, vrachtannuleringen daarbuitenonze controle, politieke inmenging, bedrijfssluitingen en andere nationale en internationale directe en indirecte maatregelen vanwege Covid 19.f
  Oriental Group behoudt het recht om de overeengekomen prijs te kunnen wijzigen naar aanleiding van extreme prijsfluctuaties.
  Oriental Group neemt altijd haar verantwoording tijdig producten te importeren en producten tijdig te kunnen leveren.
  Mocht dit door overmacht niet lukken, behoudt Oriental Group het recht om een representatief alternatief aan te bieden.
  Oriental Group is voor eventuele schade alleen niet aansprakelijk.
 2. Oriental Group is verantwoordelijk voor haar producten vanaf haar eigen verlaadruimte bij aftuin verlading, of tot en met het moment van levering door het dock bij haar klant.
  Oriental Group kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor vondst van (on)zichtbare ziekten en plagen in of op het product wanneer het geleverde product in contact is geweest bij de klant met andre (levende) producten.
 3. Grote orders die niet uit onze kwekerijvoorraden geleverd kunnen worden kennen de volgende aanloop termijn vanwege import: Bonsai cv. Indoor: 26 weken, Pinus cv. 26 weken, Bonsai cv. Outdoor: 26 weken, Bonsai cv. Outdoor Deluxe: 26 weken, Ficus microcarpa ‘Ginseng’: zomer: 26 weken, winter 26 weken. Dracaena sanderiana (Lucky Bamboo): 26 weken, Cactus: 26 weken, Sansevieria cv.: 26 weken, Toegevoegde waarde: 26 weken.

Algemene voorwaarden:

 1. Op deze ordebevestiging is het Flora Holland veiling regelement en zijn de FloraHolland Connect voorwaarden van toepassing (https://www.royalfloraholland.com/nl/algemeen/algemene-voorwaarden)
 2. De genoemde prijzen zijn exclusief fust (mits anders vermeld) en inclusief Plantenpaspoort.
 3. Handel Franco geleverd Aalsmeer, Westland of Bleiswijk.
 4. Meerprijs voor het plakken van een sticker of plaatsen van een label of sleuf: + € 0,10.
 5. Op orders die handmatig verwerkt moeten worden behoudt Oriental Group het recht om €12,50 handling kosten in rekening te brengen.
 6. Oriental Group behoudt het recht om met terugwerkende kracht prijscorrecties door te voeren wanneer order niet overeenkomt met de geldende prijs op bestelmoment, tenzij schriftelijk overeengekomen.
 7. Oriental Group behoudt het recht orders (deels) te annuleren in het geval geïmporteerde partijen niet worden vrijgegeven voor handelsverkeer door overheidsinstanties.
 8. Oriental Group kan geen volledige garantie geven met betrekking tot overeengekomen gewas- en/of bloeistadia dit in verband met weersinvloeden, milieurampen en levende organismen.
 9. Oriental Group werkt in de keten nauw samen met haar leveranciers om het gebruik van gewasbescherming middelen te verminderen.
  Oriental Group hanteert op eigen locatie in Nederland uitsluitend wettelijk toegestane middelen.
  Het kan voorkomen dat er gedurende een analyse, werkzame stoffen worden aangetroffen welke zijn toegestaan in China, maar niet (meer) in de Europese Unie.
  Wanneer deze (rest)waarden worden aangetroffen, zijn deze een gevolg van gewasbescherming in het teeltstadium ‘Young Plant’.
  Oriental Group neemt haar verantwoordelijkheid met betrekking tot biologische bestrijding van ziekten en plagen, deze biologische bestrijding is te alle tijde reactief, welke kan resulteren in zichtbare geparasiteerde insecten in het gewas.
  Oriental Group zal zorgdragen om dit tot een minimum te beperken.
  In verband met het bestrijdingsbeleid, gedurende de teelt, maakt Oriental Group gebruik van natuurlijke vijanden van ziekten en plagen, waardoor het voor kan komen dat er restanten van geparasiteerde plagen achter blijven in het gewas.
 10. Oriental Group hanteert de richtlijn van max. 20kg per fust. Bij overschrijding van deze limiet is Oriental Group geenszins verantwoordelijk voor eventuele vervoer-/transportschade.
 11. Gezien het gewicht van onze handel verwerken wij alleen dubbeldikke eurodozen. Wanneer dozen worden aangeleverd door klant is Oriental Group geenszins verantwoordelijk voor eventuele vervoer-/transportschade. Oriental Group hanteert te allen tijde eigen verpakkingsmateriaal. Indien de klant zijn eigen dozen wenst aan te leveren behoudt Oriental Group het recht om een opslag-toeslag te hanteren van €12,50 per levering.
 12. Oriental Group voorziet al haar producten van een volgens Europese Wetgeving, goedgekeurd plantenpaspoort. Planten vanaf potmaat 10cm worden per kweekpot voorzien van een plantpaspoort, bij planten kleiner dan potmaat 10cm zal dit per tray zijn.
 13. Het mengsel Indoor Bonsai, van minimaal 3 soorten, wordt uit de volgende soorten samengesteld: Zelkova, Serissa, Zanthoxyllum, Ligustrum, Podocarpus, Portulacaria, Ficus, Carmona en Sageretia
 14. Het mengsel Outdoor Bonsai, van minimaal 3 soorten, wordt uit de volgende soorten samengesteld: Acer Palmatum (roodbladig), Ginkgo Biloba, PseudoLarix, Ilex,  Podocarpus en Azalea.
 15. Grondmengsel van Bonsai (Indoor & Outdoor) en Ficus m. Ginseng een klein percentage klei bevatten.
 16. Alle producten (uitgezonderd Deco artikelen) worden uitgeleverd met een luxe-etiket.
 17. Alle planten in de Deco Arrangementen zijn geen eigen kweek en elders ingekocht.
 18. De gegevens in deze offerte/orderbevestiging zijn speciaal voor u samengesteld en mogen zonder gezamenlijk overleg niet verspreid worden.
 19. In opvolging van een orderbevestiging, verzoeken wij u, indien uw order groter is dan 1.000 stuks, minimaal 48 uur vóór levering de bestelling te versturen voor een tijdige levering.
  In opvolging van een orderbevestiging, verzoeken wij u om uiterlijk 7 dagen vóór geplande levering een leverschema toe te sturen.
 20. Alle prijzen, artikelen en foto’s in de aanbiedingen, offertes en orderbevestigingen zijn onder voorbehoud van druk-, zet- en/of typefouten. Voor de gevolgen van druk-, zet- en/of typefouten kan Oriental Group niet aansprakelijk gehouden worden.