Over Oriental Groep

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Oriental Group hoog in het vaandel.
Wij werken dag in, dag uit met een prachtig natuurproduct. De teeltomstandigheden proberen wij zo goed mogelijk in te richten. Niet alleen voor een kwalitatief hoogwaardig product, maar ook voor een minimale impact op het milieu. Dit zorgt ervoor dat we bewuste keuzes moeten maken.

Oriental Group verduurzaamt op diverse processen binnen de organisatie. Door middel van data, het leren van andere sectoren en experimenteren blijven we innoveren. Telen in harmonie met de natuur is het belangrijkst. Wij telen onze producten in een natuurlijke omgeving en biologisch gecontroleerd.

Wij willen zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen inzetten en willen op termijn volledig biologisch gaan telen. Maar duurzaamheid vormt ook het speerpunt in andere facetten van de bedrijfsvoering. Dit doen we vanuit een intrinsieke motivatie, omdat we het belangrijk vinden om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Daarbij is duurzaam werken nodig om naar de toekomst toe bestaansrecht te houden. En hoe minder gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen je inzet en hoe dichter je bij de natuur blijft, hoe weerbaarder en sterker je planten. Daar hebben je afnemers en de consument ook weer profijt van.

“Growing better, respecting the enviroment.”

Certificeringen & milieu

Duurzaam ondernemen

We doen deze inspanningen vanuit onze overtuiging om goed te doen voor onze omgeving. We zijn er trots op dat we voor deze inspanningen de certificaten van PlanetProof, GlobalGAP en  Sedex – landbell – GGN label – MPS hebben behaald. Een teamprestatie!

PlanetProof

GlobalGAP

Landbell

Sedex ZC1081351

GGN 4050373085544

MPS 602299

Middels diverse manieren wordt er binnen het bedrijf ingezet op duurzaam ondernemen.

Het verwerken van afvalstoffen

Het afval binnen Oriental Group wordt gescheiden en gerecycled. Zo wordt het fust gewassen en kweekpotten hergebruikt.

Biologische bestrijdingsmiddelen

Oriental Group maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, het ultieme doel is 100% biologisch. Oriental Group maakt GEEN gebruik van neonicotinoïden. Dit is een groep bestrijdingsmiddelen die verantwoordelijk is voor bijensterfte.

Een gesloten lucht, gas, watersysteem

Oriental Group maakt gebruik van restwarmte en we telen onze producten zonder lozing van water, bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Organische meststoffen worden toegepast in de teelt.

Gebruik van duurzame materialen

De kweekpot bestaat uit gerecycled materiaal. En is dus gemaakt van afvalproducten die hergebruikt zijn, de potten zijn Carbon Free.

Efficiëntie

We benutten onze oppervlaktes optimaal met een tweede teeltlaag boven het productieproces.

Gelukkige werkomgeving

Samen bouwen we aan een gezonde, gelukkige en duurzame werkomgeving. Wij zijn MPS SQ gecertificeerd. Certificering MPS SQ is gericht op de arbeidsomstandigheden en stelt eisen ten aanzien van gezondheid, veiligheid en arbeidsvoorwaarden.

CO2 reductie

Zonne-energie via zonnepanelen

Impact 25

Recirculatie van regenwater

Euro 6 emissienorm

Restwarmte E-on

EcoChain

FSI

Plantpaspoorten

Bonsai Carmona

Bonsai Ficus

Bonsai Ligustrum

Bonsai Portulacaria

Bonsai Sageretia

Bonsai Zanthoxylum

Bonsai Zelkova

Cactus Euphorbia Lactea

Cactus Gymnocalycium

Cactus Lactea

Cuddly Cactus

Ficus Ginseng

Lucky Bamboo

Outdoor Bonsai Acer

Outdoor Bonsai Azalea

Outdoor Bonsai Buxus

Outdoor Bonsai Ilex

Outdoor Bonsai Metasequoia

Outdoor Bonsai Pinus

Outdoor Bonsai Podocarpus

Outdoor Bonsai Pseudolarix

Outdoor Bonsai Syzygium

Sansevieria